Повечето мъже нямат и представа колко точно голямо е мъжкото им достойнство, но определено смятат, че размерът е завиден.

Е, господа, ето няколко начина за изчисляване, които могат да помогнат да се разбере дали наистина има с какво да се гордеете.

Важно е да се знае, че размерът на пениса не се определя само по дължината. Дебелината и ъгълът на ерекция също имат ключово значение.

 

1. Дължина в отпуснато състояние


Препоръчително е измерването да се направи непосредствено след събличане, за да не се намесят фактори като температура на околната среда. Студът или топлината могат да имат свиващ или разширяващ ефект върху кръвоносните съдове, намиращи се в пениса. Средната дължина, за да може да се гордеете с половия член, е около 8,7 см.

 

2. Дължина на ерекцията

Това е максималната дължина на пениса, която се постига в състояние на възбуда. Средният размер, измерен от основата до върха на мъжкото достойнство, трябва да е около 14 см.

 

3. Дебелина на пениса

За да измерите този показател е нужно в момента, когато пенисът е в най-силна ерекция, да увиете сантиметър в основата му. Средната стойност трябва да е около 12 см или 4 см в диаметър.

 

4. Ъгъл на ерекцията

Последният показател, по който можете да съдите дали сте надарен, е ъгълът на ерекция. Докато сте още в ерекция, застанете с гръб към стената и се облегнете на нея. По този начин най-добре може да се изчисли ъгълът на ерекцията. Когато главичката на пениса сочи нагоре, ъгълът е 180º, направо – 90º и надолу - 0º. Ъглова стойност при възбудено състояние е 106,8º.

NEWS_MORE_BOX

 

И все пак не трябва да се забравя, че с размера на пениса може да се постигне само част от сексуалното удоволствие, което един мъж може да достави на партньорката си. Уменията в леглото не зависят само от дължината и дебелината на половия орган, но и от други качества, напомнят специалисти.

Според проучване, проведено в Института за изследване на секса, пола и репродуктивността “Кинси”, най-големият еректирал пенис на мъж е с дължина 33 см, а най-малкият – 7 см.